LAPIS LAZULI

Kada se položi na čelo, na 6. čakru, pomaže u meditaciji i mentalnom razvoju, pojačavajući duhovne sposobnosti stjecanja tajnih znanja. Jača svjesnost, pomaže otvaranju Trećeg oka (6. čakre) i grlene čakre, privlači u život Univerzalnu Ljubav, pokazuje put k Prosvjetljenju. Ovaj kamen je za Razumijevaje, Visoko Vodstvo, intuiciju, za povezivanje s Višim Sebstvom, rad za univerzalno dobro.
Daje jasnoću i mir umu. Potiče izražavanje vlastite osobnosti, kreativnost, pisanje, pogled u snove. Pomaže širenju svjetonazora. Prodire u podsvjesne blokade, pročišćuje potisnute osjećaje. Povezuje Srce i Duh, što pomaže regeneraciju iscrpljenog Srca. Pomaže u oslobađanju od anksioznosti, nemira, nesanice, autizma, plašljivosti, nervoze.
Vrlo snažan kamen velikih iscjeljujućih, pročišćujućih i zaštitnih svojstava, odavno se koristi u medicini, kozmetici i slikarstvu. Otklanja glavobolju, groznicu. Regulira hipofizu, rad limfe, sluh, govor. Pomaže pri upali grla, pluća. Štiti od kompjutorskog zračenja.
Podržava grlenu i čeonu čakru.
Prazni se u posudi s kamenčićima hematita preko noći, a puni se uz gorski kristal, nekoliko sati.